Naturadr

Rendelhet telefonon, vagy üzenetben ide kattintva! 06-30-452-7803

Cickafark 200 ml

További kiszerelések

Cickafark 600 ml

11800 Ft

Cickafark 200 ml

5900 Ft

A gyógyító hatású cickafark könnyen felismerhető a virágja szétmorzsolása közben érezhető, kellemes kamilla illatról.A növény egyaránt honos Európában, valamint az ázsiai, amerikai kontinensek északi részén. Silány talajú szántóföldeken, mezőkön, de még az utak mentén is elél, hiszen hihetetlenül ellenálló, mondhatni kipusztíthatatlan fajta. A belőle, préseléssel előállított lé nem tartalmaz semmilyen káros adalékanyagot, tartósítószert, mesterséges színezéket, vagy hozzáadott cukrot.

Legfőbb vegyületei a glikozidikus keserű anyagok, szerves savak, flavonoidok. Nem csoda tehát, hogy a cickafark sokoldalúan felhasználható gyógynövény.

Az emésztést több fronton is támogatja. Egyrészt javítja az étvágyat, másrészt elősegíti az optimális bélmozgást. A kiválasztást, méregtelenítést is pozitívan befolyásolja, mivel természetes vizelethajtó, epetermelést serkentő, és salakanyag eltávolító hatású. Felhasználási területei, azonban jócskán túlmutatnak az emésztő- és kiválasztó szervrendszeren. A cickafark kiválóan alkalmazható reumás panaszokra, köhögés csillapítására, de kiaknázhatóak még antibakteriális, vérzéscsillapító, és görcsoldó tulajdonságai is.

Minden jog fenntartva!