Naturadr

Rendelhet telefonon, vagy üzenetben ide kattintva! 06-30-452-7803

Bio szezámmag 200g

További kiszerelések

Bio szezámmag 500g

1340 Ft

Bio szezámmag 200g

640 Ft

A hindu mitológia szerint, a Yama istenség által megáldott szezámmag a halhatatlanságot szimbolizálja. Napjainkban a magok királyának is tartják, kiemelkedő ásványi anyag tartalma miatt. A szezámmag E, D, B1, B2 vitaminforrás. Kálcium tartalma kimagaslónak számít, amivel hozzájárul a migrénes panaszok megszüntetéséhez, a csontritkulás megelőzéséhez, sőt még a menstruációs panaszok enyhítéséhez is. Mangán, magnézium, réz alkotóelemei támogatják a légzőszervrendszer ideális működését, és mérséklik az ízületi problémákkal járó tüneteket. De ez még csak a kezdet. Telített, és telítetlen zsírsavai egyedülálló módon védelmezik szív- és érrendszerünk egészségét. Meggátolják a plakk-képződést, mérséklik a magas vérnyomást, és csökkentik a vér rossz (ldl) koleszterin szintjét.

A szezámmag két különleges anyagot is tartalmaz: szezamint, és szezamolint. E két alkotót összefoglalóan lignánoknak nevezzük, olyan rosttípusoknak, melyek serkentik a máj méregtelenítő metódusait, és támogatják az érhálózat egészségét. Rendszeres fogyasztásával búcsút inthetünk a fáradtságnak, álmatlanságnak. A szezámmag a bélrendszer folyamatait is pozitívan befolyásolja. Egyrészt előmozdítja az ideális bélpelisztartikát, aminek köszönhetően a salakanyagok akadály nélkül tudnak eltávozni, s közben a hasznosuló anyagok gyorsabban felszívódnak. Másrészt kíméletesen tisztítja át a beleket, nem okozva ezzel irritációt.

A szezámmag saláták, zöldségek, hal, és húsételek hűséges társa, de őrölt formában akár még édességet is készíthetünk a segítségével. Kenyerek, tészták elmaradhatatlan hozzávalója, de sajtok, gyümölcsök kiegészítésére is alkalmazhatjuk.

Minden jog fenntartva!