Naturadr

Rendelhet telefonon, vagy üzenetben ide kattintva! 06-30-452-7803

Bio sárgabarackmag 500g

További kiszerelések

Bio sárgabarackmag 100g

990 Ft

Bio sárgabarackmag 500g

3760 Ft

A hunzák előszeretettel alkalmazták gyulladásos megbetegedések gyógyítására a sárgabarackmagot. Az ősi ázsiai népcsoport tagjai az ízületi panaszok, és a fájdalmak enyhítésére is eredményesen használták. Rendszeres fogyasztásával maximálisan kiaknázhatók pozitív jellemvonásai.

A sárgabarack mag B17 vitamin, és kimagasló antioxidáns tartalma miatt élen jár a rákos megbetegedésekkel szembeni küzdelemben. A szabad gyökök kártékony működésének köszönhető a rosszindulatú sejtburjánzás. Ennek megakadályozásában kivételesen produktívak az antioxidánsok, melyek éppen ezért a prevencióban is főszerephez jutnak.

A sárgabarackmagban egyszeresen telített, és telítetlen zsírsavakat izoláltak a kutatók, ami nagyjából egyet jelent azzal, hogy fogyasztásával rengeteget tehetünk szívünk, és érrendszerünk egészségéért. Az optimális zsírsavprofil meggátolja a plakk-képződést, minimalizálja a trombózis, az érelmeszesedés kialakulásának kockázatát, mérsékli a magas vérnyomást, és csökkenti a vérben található rossz (ldl) koleszterin szintjét.

A sárgabarackmag roborálja a szervezetünket, támogatja az immunrendszer zavartalan működését. A hagyományos népi orvoslás, mint székrekedés elleni, természetes gyógyírt tartja számon a sárgabarack magot. Magas rosttartalmának hála élénkíti a bélmozgást, ezzel serkentve a salakanyagok eltávozását, a hasznos tápanyagok felszívódását, és az ideális bélpelisztartikát.

A sárgabarackmag felhasználása jobbára a belőle kinyert olajon keresztül érvényesül a gasztronómiában. Desszertek, sütemények, fagylaltok Pazar kiegészítője lehet, de saláták, zöldségek, gyümölcsök is meghálálják a társaságát.

Minden jog fenntartva!