Naturadr

Rendelhet telefonon, vagy üzenetben ide kattintva! 06-30-452-7803

Piemonti mogyoró 100g

További kiszerelések

Piemonti mogyoró 500g

4590 Ft

Piemonti mogyoró 100g

1160 Ft

Mámorító, pörkölt íz, intenzív illat, kimagasló minőség – ezek a jelzők határolják be leginkább a piemonti mogyorót. Annyira értékesnek számít, hogy a mogyorók királynőjének is nevezik.

Hogy miben rejlik a piemonti mogyoró titka? Először is az optimális zsírsav profiljában, aminek köszönhetően a telített-telítetlen zsírsavak aránya éppen ideális benne. Ez, a gyakorlatban azt jelenti, hogy fogyasztásával a lehető leghatékonyabb módon tehetünk szívünk, keringésünk, s ezzel együtt érrendszerünk védelméért, egészségéért. A zsírsavak megakadályozzák az érfalakon képződő plakk lerakódását, ami a későbbiekben akár érelmeszesedéshez is vezethet, de megnöveli a trombózis kialakulásának veszélyét is. Csökkentik a vér rossz (ldl) koleszterin szintjét, és mérséklik a magas vérnyomást. Azaz a szív egészséges működésének érdekében mindent megtesznek. Az érhálózat erősítésével, a vér tisztításával, és az esetleges problémák megelőzésével garantálhatjuk szívünk, ezzel együtt szervezetünk egészségét. Másrészt a piemonti mogyoró gazdag antioxidánsokban. Nyilván már sokszor, és sokat hallott ezekről az anyagokról, ám népszerűségük teljes mértékig jogos. A szabad gyökök megsemmisítésében ugyanis elől járnak, ezáltal markáns résztvevői a rákos megbetegedések elleni prevencióban, és baj esetén a küzdelemben. E két anyag csoport együttesen járul hozzá mind az immun, mind a bélrendszer zavartalan működéséhez.

A piemonti mogyoró karakteres ízvilágával Pazar kiegészítője lehet az édességeknek, különböző péksüteményeknek, de akár italkülönlegességeket is készíthetünk a segítségével. Gyümölcsök elmaradhatatlan társa, de saláták, húsos ételek is megbecsülik a jelenlétét.

Minden jog fenntartva!