Naturadr

Rendelhet telefonon, vagy üzenetben ide kattintva! 06-30-452-7803

Bio mandula 500g

További kiszerelések

Bio mandula 100g

1370 Ft

Bio mandula 500g

6070 Ft

A mandula kiváló energiaforrás a szervezetünk számára. Viszonylag magas, 19-30% fehérjét, értékes aminosavakat, 15% növényi rostot, valamint 2-3% szénhidrátot tartalmaz. A fennmaradó több, mint 50% telített, és telítetlen zsírsavakból áll. Kimagasló B1, B2, B6, és E vitaminforrás, de ásványi anyagai mellett sem érdemes elmenni szó nélkül. A mandula koncentráltan tartalmaz káliumot, kálciumot, és magnéziumot.

A fenti felsorolás egyértelművé teszi, hogy a mandula rendelkezik minden olyan összetevővel, melyeknek köszönhetően bátran nevezhető szuper élelmiszernek is. Az egészségre gyakorolt hatásai sokrétűek. A szív- és érrendszer védelméért rengeteget tehetünk akkor, ha rendszeresen fogyasztunk mandulát. Zsírsav profilja, és antioxidáns tartalma gondoskodik arról, hogy a vér rossz (ldl) koleszterin szintje csökkenjen, míg ezzel párhuzamosan a jó koleszterin (hdl) mennyisége növekedésnek induljon. Az érhálózatot eltömítő plakkok, és meszesedő folyamatok sem juthatnak „szóhoz”, ha a mandula pozitívumait kiaknázzuk. Az antioxidánsok ráadásul a rosszindulatú sejtburjánzások megszüntetésében elsődleges szerephez jutnak. Kulcsfontosságú tevékenységüknek hála ugyanis semlegesítik a kártékony szabad gyököket, így mind a prevencióban, mind a rákos megbetegedések elleni küzdelemben elengedhetetlen a jelenlétük. A mandulából sajtolt olaj kiváló bőrápoló. Hidratáló, fiatalító, vitalizáló jellemvonásai szinte azonnal láthatóvá válnak, használatát követően.

A mandula gasztronómiai értéke vitathatatlan. Sütemények, desszertek alapjául szolgálhat, saláták, zöldségek társaként is megállja a helyét, de akár húsok panírozásához, sós péktermékek elkészítéséhez is felhasználhatjuk.

Minden jog fenntartva!