Naturadr

Rendelhet telefonon, vagy üzenetben ide kattintva! 06-30-452-7803

Makadámia dió 500g

További kiszerelések

Makadámia dió 100g

1600 Ft

Makadámia dió 500g

7230 Ft

A makadámia dió olaja 85%-ban telítetlen zsírsavakból épül fel, ami figyelemre méltó arány, annál is inkább, mivel ez a zsírsavprofil felelős az egészséges szív- és érrendszer működéséért, az érhálózat állapotának minőségéért, s ezzel együtt szervezetünk olajozott üzemeléséért. A makadámia dióban magas koncentrátumban található meg az olajsav, amely több fronton is roborálja a szervezetünket. Egyrészt segít a gyulladásos megbetegedések leküzdésében, másrészt a memória természetes javítója, harmadrészt az asztma kellemetlen tünetei is csökkenthetőek általa. A makadámia dió fogyasztásával természetes bőrápolóhoz juttathatjuk testünket, hiszen hidratáló tulajdonságának köszönhetően kényezteti a bőrünket, és hajkoronánkat. A szív egészségéhez még azzal is hozzájárul, hogy mérsékli a vérben található rossz (ldl) koleszterin szintet, s növeli a jó (hdl) koleszterin mennyiségét.

A makadám dió dúskál a magnéziumban, ami a csontok, sejtek, és szövetek ellenállóságáért felelős, de ezzel együtt szabályozza a szívritmust, és pozitívan befolyásolja az izom- és idegi funkciók zavartalan működését.

Nem szabad elmenni a makadámia dió antioxidáns tartalma mellett sem, hiszen ezeknek az anyagoknak létfontosságú szerepük van a rákos megbetegedésekkel szembeni prevencióban, és küzdelemben. A szabad gyökök természetes, és legyőzhetetlen ellenségei. A dióból sajtolt olaj külsőleg is felvihető a bőrre, hajra, ezzel kiaknázhatóak hidratáló, bőrfiatalító, hajregeneráló, vitalizáló pozitívumai.

A makadám dió kiválóan harmonizál salátákkal, zöldségekkel (nyers, vagy párolt formában), de markáns édes-diós íze kitűnően érvényesül a belőle készült süteményekben.

Minden jog fenntartva!