Naturadr

Rendelhet telefonon, vagy üzenetben ide kattintva! 06-30-452-7803

Mák 500g

További kiszerelések

Mák 200g

640 Ft

Mák 500g

1310 Ft

A mák hazánkban legalább olyan kultikus gasztronómiai alapanyagnak számít, mint a dió. A bőség, a gazdagság jelképe, az ünnepi sütemények elengedhetetlen hozzávalója, ám ezzel együtt megannyi pozitív, egészségre gyakorolt hatása ismert.

A mák béltisztító, anyagcsere serkentő jellemvonásának köszönhetően, irritációktól mentesen támogatja az optimális bélműködést, megszüntetve a székrekedés okozta kellemetlenségeket, beindítva az ideális kiválasztást, elősegítve a felszívódást, s a problémamentes emésztést. Kevesen tudják, de a hűsítő hatású gyógyszerekben nagyrészt mákot alkalmaznak a gyógyszerészek, hiszen természetes gyulladás- és lázcsökkentő jellemvonása a lehető legjobb alapanyaggá teszi.

A mák telítetlen zsírsavakban gazdag, mely jellemzője miatt a szív- és érrendszer elhivatott barátjának nevezhető. Az optimális zsírsav profil a szervezete több területen is támogatja. Egyrészt segít abban, hogy az érfalakon ne rakódjanak le a káros, plakk-képző anyagok. Az érelmeszesedés, a trombózis kialakulása megelőzhetővé válik. Másrészt a vér rossz (ldl) koleszterin szintjét úgy képes mérsékelni, hogy közben a jó (hdl) koleszterin koncentrátumát növeli. Magas antioxidáns tartalma is a vérkeringés szolgálatában áll, ám emellett kimagasló eredmények érhetőek el a rákos megbetegedésekkel szembeni prevencióban, és küzdelemben, hiszen az antioxidánsok egyedülálló módon képesek megakadályozni a szabad gyökök kártékony tevékenységét a szervezetünkben.

A mák gasztronómiai alkalmazása a desszertek világában teljesedik ki, de bátran süthetünk a segítségével kenyeret is. Akár máktejet is készíthetünk egy kis víz, darált mák, és áztatott datolya összeturmixolásával.

Minden jog fenntartva!