Naturadr

Rendelhet telefonon, vagy üzenetben ide kattintva! 06-30-452-7803

Bio lenmag 200g

További kiszerelések

Bio lenmag 500g

840 Ft

Bio lenmag 200g

450 Ft

A lenmag könnyen felismerhető sima, fényes héjáról, valamint mély borostyántól barnásvörösig terjedő színárnyalatairól. Egészben fogyasztva is kiváló tápanyagforrás, de őrölve még egyszerűbbé tehetjük szervezetünk számára a hasznos anyagok felszívódását.

Testünk belső egyensúlyának fenntartásához elengedhetetlenek az omega zsírsavak. Ezek a különleges anyagok nagy mennyiségben megtalálhatók a lenmagban. Vitamin, és ásványi anyag profilja is egyedivé teszi, hiszen koncentráltan tartalmaz A, E, C, D, B vitaminokat, valamint káliumot, foszfort, magnéziumot, nátriumot, jódot, krómot. Fehérje, és rostforrás is egyben, ami tovább növeli értékét. Nem véletlen, hogy a lenmagot sokan a természet kincsének, ajándékának is nevezik.

Roboráló jellemvonása miatt immunerősítőnek is alkalmazhat. autoimmun, és gyulladásos megbetegedések esetén is hatásos segítséget nyújthat a fogyasztása.

A lenmag a testsúlykontrollban is főszerepet játszhat, hiszen méretéhez képest ötszörös mennyiségű víz megkötésére képes, ezzel eltelítve a gyomrot. A bélműködést optimálisan befolyásolja abban az esetben, ha ideális vízfogyasztással társítjuk alkalmazását. A vércukor szint természetes stabilizálójának is tartják. A napi étrendbe, betegségtől függetlenül érdemes beépíteni, kiaknázva ezzel megannyi pozitív tulajdonságát.

A lenmag antioxidánsokban is dúskál, éppen ezért a rákos sejtek kialakulásának természetes megakadályozója, s a már jelen lévő rosszindulatú képletek megsemmisítője.

A gasztronómiában mind őrölve, mind egészben számos területen hasznosíthatjuk a lenmag adta előnyöket. Saláták, zöldséges ételek, húsfogások kiválóan harmonizálnak vele, de akár pék áruk is készíthetőek a segítségével.

Minden jog fenntartva!