Naturadr

Rendelhet telefonon, vagy üzenetben ide kattintva! 06-30-452-7803

Fenyőmag 250g

További kiszerelések

Fenyőmag 50g

1090 Ft

Fenyőmag 250g

4180 Ft

A toboz magjai méltán örvendenek nagy népszerűségnek, sokoldalú felhasználhatóságuk, és jótékony hatásmechanizmusuk miatt.

A fenyőmag vitamin profilja figyelemre méltó, hiszen magas koncentrátumban tartalmaz A, E, B1, és B2 vitamint. Nem csoda tehát, hogy fogyasztásával megőrizhetjük, vagy visszahozhatjuk bőrünk, hajunk szépségét, vitalitását, de az éleslátásunk érdekében is sokat tehetünk. Az ingerületátviteli folyamatok megfelelő működésének felügyelője a kálium, míg a magnézium a testünk anyagcseréjében jut központi szerephez. Mindkét ásványi anyag nagy mennyiségben megtalálható a fenyőmagban, így búcsút inthetünk az izomgörcsöknek, de szervezetünk méregtelenítő metódusai is új lendületet kaphatnak. A fenyőmag antioxidánsforrás, éppen ezért rendszeres alkalmazásával megelőzhetőek a rákos megbetegedések, de probléma esetén, a szabad gyökök semlegesítése különösen hangsúlyossá válik.

A fenyőmag a keringés pozitív szabályozásában több fronton is élen jár. Egyrészt telítetlen zsírsavai meggátolják az érfalakon képződő plakk lerakódását, mérséklik a vér rossz koleszterin szintjét, csökkentik a magas vérnyomást, azaz optimalizálják az érhálózat működését. Másrészt vértisztító jellemvonása is az egészséges szív- és érrendszer alapját biztosítja.

A fenyőmag olajából készített pesto az olasz konyha remeke, ezzel együtt világhírű szósz, amit könnyedén előállíthatunk az otthonunkban is. A fenyőmag felhasználása, azonban nem merül ki ebben. Salátákhoz, zöldséges fogásokhoz, grill ételekhez kiváló társként szolgál, de egyes desszertekbe is pikáns ízvilágot csempészhetünk a segítségével. Karakteresebbé tehetjük az ízhatást akkor, ha alkalmazás előtt megpirítjuk a magokat.

Minden jog fenntartva!