Naturadr

Rendelhet telefonon, vagy üzenetben ide kattintva! 06-30-452-7803

Dióbél 500g

További kiszerelések

Dióbél 200g

1160 Ft

Dióbél 500g

2640 Ft

A dió jótékony hatásait már az ókori görögök is ismerték, és rendszeresen alkalmazták kutyaharapás kezelésére, valamint férgesedés ellen. A középkorban elsősorban a dióbél fogyasztása került a fókuszba, a reumás, és idegi panaszok enyhítésére teát is főztek belőle. A népi gyógyászatban, mint vértisztítót alkalmazták, de gyomor, és bélhurut ellenszereként, külsőleg pedig sebek fertőtlenítőjeként használták hazánkban.

A dió telítetlen zsírsavakban dúskál, ezért bátran nevezhető a szív- és érrendszer elhivatott védelmezőjének. Magas antioxidáns, és ásványi anyag (magnézium, kálium, kálcium) tartalma is még hangsúlyosabbá teszi óvó feladatát. Egyrészt az érhálózat egészségéért az optimális zsírsav profilján keresztül kezeskedik: megakadályozza a plakk-képződést, mérsékli a vér rossz (ldl) koleszterin szintjét, Mindezeknek köszönhetően pedig minimálisra csökkenti a trombózis kialakulásának kockázatát. Másrészt antioxidánsai hatékonyan bánnak el a szabad gyökökkel, sőt képesek megakadályozni azok kialakulását is, ami roppant értékes tulajdonság a rákos megbetegedésekkel szembeni küzdelemben, és a prevencióban. A dióbél gyógyhatásai között szerepel összehúzó, antibakteriális, és gyulladáscsökkentő jellemvonása is. A dió növényi fehérjeforrás, ezért a vegánok számára nélkülözhetetlen húshelyettesítő.

A dióbél, és a gasztronómia olyan ötvözetet alkot, aminek elemzésére oldalak százai sem lennének elegendőek. A tradicionális sütemények mindegyike dió felhasználásával készül. Önmagában fogyasztva is kiváló csemege, de saláták, gyümölcsök, sőt fő ételek mellett is pazarul megállja a helyét.

Minden jog fenntartva!