Naturadr

Rendelhet telefonon, vagy üzenetben ide kattintva! 06-30-452-7803

Bio chia mag 200g

További kiszerelések

Bio chia mag 500g

2450 Ft

Bio chia mag 200g

1090 Ft

A chia mag az aztékok, és a maják fő eledelének számított. A történelem poros feljegyzései szerint olyan rajongással vették körbe, hogy a spanyol-hódítók a kiirtásán is elgondolkodtak, ezzel pecsételjék meg, a teljes leigázást. (Ezt egyébként hajszál híján, de véghez is vitték. Szerencsére a növény végül megmenekült a teljes elpusztulástól.) Az aztékok számára nem csak, mint elsődleges táplálék játszott főszerepet a chia, hanem adóként, sőt vallási szertartások alapvető kellékeként is használták.

A chia mag esszenciális zsírsavakban gazdag. A benne található omega 3-6 zsírsavak aránya optimális, éppen ezért vegánok számára a halolaj helyettesítésére bátran alkalmazható. Oldható, és oldhatatlan rostokban dúskál, nem véletlen, hogy a diétázók előszeretettel fogyasztják, hiszen kis mennyiségben is telít, ráadásul ideális vízfogyasztás mellett a bélműködést is serkenti. A chia mag ásványi anyag profilja is figyelemre méltó, hiszen vas, kálium, kálcium, folsav, mangán, foszfor tartalma kimagasló. Természetes aminosav forrás, aminek köszönhetően növényi eredetű fehérje forrásnak számít, kedveltsége ezért is olyan erőteljes a vegetáriánusok, valamint a vegánok körében.

Az azték zsálya, másnéven chia mag semleges ízéről híres, éppen ezért szinte bármilyen étellel kifogástalanul harmonizál. Sűrítésre is rendszeresen használják a gasztronómiában, a chia puding például hatalmas népszerűségre tett szert variálhatósága, egyszerű elkészíthetősége miatt. Ráadásul a vízmegkötő képességének köszönhetően nagymértékben laktat. Saláták, gyümölcsök kiegészítőjeként is megállja a helyét, de pékárukból, édességekből sem hiányozhat.

Minden jog fenntartva!