Naturadr

Rendelhet telefonon, vagy üzenetben ide kattintva! 06-30-452-7803

Földi mandulaolaj 100 ml

További kiszerelések

Földi mandulaolaj 250 ml

5210 Ft

Földi mandulaolaj 100 ml

2760 Ft

Lágy, diós aromájú, sötétarany színű, édeskés ízű hidegen sajtolt olaj, ami Valencia környékéről érkezik hozzánk, tigrisdió olajként is ismerhetjük, a földi mandula fű gyökérgumójából készül. Valójában azonban semmi köze a vidékünkön ismert valódi mandulához.

Viszonylag ismeretlen még hazánkban, de egészségünkre gyakorolt pozitív hatásai mellett nem mehetünk el szó nélkül, ráadásul a konyhában is különleges aromájú ételeket készíthetünk segítségével.

A 100%-ban természetes hidegen sajtolt olaj adalékanyag mentes, semmilyen hozzáadott aromát nem tartalmaz.

A földi mandulát már a fáráók idején is ismerték, magas keményítő és fehérjetartalma miatt igen tápláló ételnek számított, emellett évekig is elállt, mindenféle tartósítószer nélkül. Értékes olaját a kozmetikai ipar is hasznosítja, de az olajat megrendelve, mi magunk is egyszerűen juthatunk hozzá a természetes esszenciához, ami a hidegen sajtolt technika alkalmazása révén koncentráltan van jelen e különlegességben.

Ha kulináris értékét nézzük, akkor is megtaláljuk konyhánkban a tigrisdió olaj helyét, ugyanis nagyszerűen harmonizál salátákra, egyedi ízt kapunk narancs vagy citromlébe keverve. Roston sült húsok pácolására vagy utólagos ízesítésére is használhatjuk, de desszertek és gyümölcssaláták finomítására is kiváló.

Bontatlanul akár 15-18 hónapig is tárolhatjuk, ám felbontva 3-4 hónapon belül érdemes felhasználni, hogy a hidegen sajtolt olajban található értékes alkotóelemek ne veszítsenek minőségükből.

Minden jog fenntartva!