Naturadr

Rendelhet telefonon, vagy üzenetben ide kattintva! 06-30-452-7803

Feketeribizli balzsamecet 100 ml

További kiszerelések

Feketeribizli balzsamecet 250 ml

4770 Ft

Feketeribizli balzsamecet 500 ml

8570 Ft

Feketeribizli balzsamecet 100 ml

2610 Ft

A feketeribizli balzsamecetet száz közül is meg lehet ismerni, a rá oly jellemző karakteres, markáns, savanykás íz- és illatvilágáról. A balsamico minőségét a válogatott feketeribizlinek, s a belőle nyert lének köszönheti. A tárolási körülmények prioritást élveznek, ahogy a speciális, tökéletes végeredményt, azaz 100%-os tisztaságot garantáló érlelési, és erjesztési eljárások. Savtartalma csupán 5%.

A feketeribizli balzsamecet nem csak azért hasznos társ a mindennapokban, mert utánozhatatlan kulináris élvezetet kínál, de fogyasztása az egészségünkre is jótékonyan hat. Magas antioxidáns tartalma miatt nyíltan hadat üzen, az oly káros szabad gyököknek. Ezek a képletek méltán hírhedtek, hiszen ők felelősek a daganatos megbetegedések kialakulásáért, a sejtek elburjánzását támogatva, az oxidatív folyamatokat beindítva. Az antioxidánsok ezeket a kártevőket képesek megsemmisíteni, sőt a jövőbeli szaporodásukat is megakadályozni. A szív- és érrendszer nagy barátja a feketeribizli balzsamecet, hiszen kiemelkedő kálium tartalma pozitívan hat a magas vérnyomásra, vízhajtó tulajdonsága pedig beindítja a méregtelenítési, salakanyag eltávolítási folyamatokat.

A feketeribizli balzsamecet kiválóan társítható leveles salátákhoz. Kihagyhatatlan akkor, ha sajtok, darabos túrók ízesítéséről van szó, de nyers, vagy párolt zöldségek, és friss gyümölcsök is meghálálják, ha nyakon öntjük őket vele. Húsfélék pácolásához, tálalásához is kiváló, s alkalmazásával igazán karakteres aperitifet alkothatunk: pezsgővel például csodálatosan házasítható.

Minden jog fenntartva!