Naturadr

Rendelhet telefonon, vagy üzenetben ide kattintva! 06-30-452-7803

Bio Dióolaj 100 ml

További kiszerelések

Bio Dióolaj 250 ml

4550 Ft

Bio Dióolaj 500 ml

8120 Ft

Bio Dióolaj 100 ml

2490 Ft

A hidegen sajtolt olajok között igen kellemes ízű, jódtartalmú olaj, aromáját a pirított dió adja, amely a dióolajjal készített ételekben is megfelelően érvényesül. Ezért a dióolaj a konyhában is az egyik legjobban és sokrétűen hasznosítható hidegen sajtolt olaj.

A dióolaj olyan jótékony, esszenciális anyagokat tartalmaz, mint az omega 3 zsírsav (7%-ban) vagy a linolsav, amelynek kifejezetten immunerősítő hatása van, emellett a hormonháztartást is karbantarthatjuk vele. A dióolajban fokozottan érvényesül a szív –és érrendszerre gyakorolt betegségmegelőző hatásfok, emellett csökkenti a koleszterin szintet, a trombózisveszélyét, gátolja a vérrögképződést, valamint vérnyomáscsökkentő hatását is ismerjük.

Naponta mindössze 15 g dióolaj bevitele jótékony hatással van az emésztésre és a belek működésére, így kifejezetten ajánlott hasmenés esetén is.

A dióbélhez hasonlóan a dióolaj serkenti az agyműködést és javítja a memóriát is, emellett a dióolajnak lázcsillapító – és Alzheimer-kórt késleltető hatást is tulajdonítanak, de alkalmas az enyhe depressziós tünetek kezelésére felnőtteknél és gyerekeknél egyaránt. A dióolajat hidegen sajtolásos módszerrel nyerik ki, így hihetetlenül magas, 89,3%-os a telítetlen zsírsavtartalom a termékben, emellett E-vitamint is tartalmaz, így kívülről, bőrön alkalmazva sokat tehetünk az irritált, nagyon száraz, esetleg ekcémás bőr ápolásáért, kezeléséért.

A dióolajat a konyhában is sokrétűen lehet alkalmazni, mivel különleges íze és aromája számtalan étellel párosítható: salátákhoz, húsokhoz, édes fogásokhoz ideális, de még a reggeli pirítóst is ízesíthetjük pár csepp dióolajjal.

Bontatlanul akár 15-18 hónapig is tárolhatjuk, ám felbontva 3-4 hónapon belül érdemes felhasználni, hogy a hidegen sajtolt olajban található értékes alkotóelemek ne veszítsenek minőségükből.

Minden jog fenntartva!