Naturadr

Rendelhet telefonon, vagy üzenetben ide kattintva! 06-30-452-7803

Szójamag olaj 100 ml

További kiszerelések

Szójamag olaj 200 ml

503 Ft

Szójamag olaj 500 ml

880 Ft

Szójamag olaj 1000 ml

1732 Ft

Szójamag olaj 100 ml

321 Ft

A szójamag olaj a hidegen sajtolt olajok közül több, különleges tulajdonsága miatt is kiemelkedik. Zsírsav profilja határozottan kedvező összetételű, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem csak N-6, hanem N-3 zsírsavakat is koncentráltan tartalmaz. Nem véletlen tehát, hogy a szójamag olaj bátran tekinthető a növényi eredetű esszenciális zsírsavak egyik legideálisabb forrásának. Azonban nem csak ez a jellemzője teszi olyan egyedivé a hidegen sajtolt olajok között. Az izoflavonok bőséges szolgáltatója, melyek a fitoösztrogének családjába tartoznak. Ezek egyedisége abban rejlik, hogy viselkedésükben a női nemi hormonokhoz (ösztrogének) hasonlítanak, ám aktivitásukban azoknál gyengébbek. A növényekben lényegesen nagyobb koncentrátumban fordulnak elő, mint a vérben. A fito-ösztrogének szerkezetükben, és funkcionalitásukban nagyon hasonlítanak a női nemi hormonokhoz, így védő szerepük kimagasló menopauza, csontritkulás idején. A szójamag olaj a szív- és érrendszer ideális működéséhez is hozzájárul. Csökkenti a szívinfarktus kockázatát. Helyrebillenti a vér koleszterin arányát, azaz a rossz (ldl) szintet mérsékli, míg a jó (hdl) koncentrátumot növeli. A plakk-képződés természetes ellenszere, mely egyébként nagymértékben felelős az érelzáródásért. A szójamag olajat antioxidáns forrásnak is tekinthetjük, nem meglepő tehát, hogy a daganatos megbetegedésekkel szemben is hatásos. Gátolja a szabad gyökök képződését, és semlegesíti a már meglévő kártevőket.

A szójamag olaj kulináris értékeit érdemes minél szélesebb körben kihasználnunk. Saláták, zöldségek, vegetáriánus fogások elmaradhatatlan társa, de főzelékek, levesek, húsételek, sőt köretek kiegészítőjeként is megállja a helyét.

Bontatlanul akár 15-18 hónapig is tárolhatjuk, ám felbontva 3-4 hónapon belül érdemes felhasználni, hogy a hidegen sajtolt olajban található értékes alkotóelemek ne veszítsenek minőségükből.

Minden jog fenntartva!