Naturadr

Rendelhet telefonon, vagy üzenetben ide kattintva! 06-30-452-7803

Paprikamag olaj 100 ml

További kiszerelések

Paprikamag olaj 200 ml

1285 Ft

Paprikamag olaj 500 ml

2836 Ft

Paprikamag olaj 1000 ml

5644 Ft

Paprikamag olaj 100 ml

712 Ft

A hidegen sajtolt olajokkal összhangban a paprikamag olaj zsírsav profilja kimagasló tulajdonságú. Linolsav, és omega 6 zsírsavforrás, éppen ezért nagymértékben hozzájárul az egészségesen, optimálisan működő érrendszerhez. A paprikamag olaj a szív- és érrendszer barátja, hiszen több fronton is segíti folyamatait. Egyrészt megakadályozza az érfalak rugalmasságát veszélyeztető, érelmeszesedést kiváltó plakk-képződést. Másrészt csökkenti a vér rossz (ldl) koleszterin szintjét, ezzel párhuzamosan pedig növeli a jó (hdl) koleszterin mennyiségét. Harmadrészt a szívinfarktus kockázatát mérsékli, és pozitívan befolyásolja a szív funkcionalitását. Magas C-vitamin koncentrátumának hála, roboráló hatású, serkenti, erősíti az immunrendszert, még kifogástalanabb védelemre ösztönözve. A paprikamag olaj az optimális emésztés kialakításában is szerepet játszik, csökkentve a gyomorfájdalom panaszait, elősegítve az ideális bélmozgást, és tápanyag felszívódást. A zsírsejtek felhasználását meggyorsítja, míg az anyagcserét fokozza, éppen ezért a fogyókúrázók is rendszeresen alkalmazzák. A reumás panaszok enyhítésének érdekében külsőleg bedörzsölve is használhatjuk. Antioxidáns tartalma miatt a paprikamag olaj kiváló eredményeket érhet el a rákkal szembeni küzdelemben. Alfa-tokoferol tartalma megakadályozza a szabad gyökök termelődését, míg a gamma-tokoferolok semlegesítik a már meglévő szabad gyököket.

A hidegen sajtolt olajokhoz hasonlóan a paprikamag olaj is kitűnő kiegészítője lehet salátáknak, nyers, párolt, esetleg sült zöldségeknek, vegetáriánus fogásoknak, de íz- és szín anyagának jellemvonásait kihasználva más fő ételekben is sikeresen alkalmazhatjuk.

Bontatlanul akár 15-18 hónapig is tárolhatjuk, ám felbontva 3-4 hónapon belül érdemes felhasználni, hogy a hidegen sajtolt olajban található értékes alkotóelemek ne veszítsenek minőségükből.

Minden jog fenntartva!