Naturadr

Rendelhet telefonon, vagy üzenetben ide kattintva! 06-30-452-7803

Omega olajessimo étolaj 500 ml

További kiszerelések

Omega olajessimo étolaj 1000 ml

1313 Ft

Omega olajessimo étolaj 500 ml

671 Ft

A finomított étolajok családjába tartozó omega olajessimo olajra sokan csak úgy gondolnak, mint a gasztronómia egyik kiemelkedő kellékére, pedig egészségmegőrző hatásai mellett kár lenne elmenni szó nélkül. A finomított étolajak olyan élelmiszerek, melyeket olajos magvakból, vagy olaj tartalmú növényi részekből állítanak elő sajtolással, esetleg extrakcióval, végül finomítással. Az omega olajessimo olaj zsírsav profilja miatt fontos, hogy táplálkozásunk részévé váljon. Az esszenciális zsírsavak szervezetünk kifogástalan működéséhez elengedhetetlenek, ám testünk képtelen az előállításukra. Ezt a patt helyzetet csak úgy tudjuk orvosolni, ha táplálkozásunkkal kompenzálunk. A zsírsavak funkcionalitása széles körű. Egyrészt részt vesznek a sejtmembránok felépítésében, védve őket a káros behatásoktól, hozzájárulva rugalmasságukhoz. Másrészt érintettek a vér oxigén szállításában, a sejtosztódásban, az energiatermelésben, az idegi folyamatok optimális működésében. Harmadrészt a finomított étolajban található telítetlen, és esszenciális zsírsavak egyedülálló módon járulnak hozzá a keringési rendszer, az immunrendszer, és a zsíranyagcsere szabályozásához. Az omega olajessimo olaj fogyasztásával a szépségápolás oltárán is áldozhatunk, hiszen E vitamin, és antioxidáns tartalma miatt pozitívan támogatja a bőrünk, hajunk egészséges, fényes ragyogását.

A finomított étolaj kiválóan bírja a hőterhelést, nem kell túlhevítéstől tartanunk, épp ezért rántott fogások készítéséhez, sültek pirításához, zöldségek sütéséhez kiváló választás, de természetesen akár hidegen, salátákba, szószokba, mártásokba öntve is kipróbálhatjuk.

Bontatlanul akár 15-18 hónapig is tárolhatjuk, ám felbontva 3-4 hónapon belül érdemes felhasználni, hogy a hidegen sajtolt olajban található értékes alkotóelemek ne veszítsenek minőségükből.

Minden jog fenntartva!