Naturadr

Rendelhet telefonon, vagy üzenetben ide kattintva! 06-30-452-7803

Ligetszépe olaj 100 ml

További kiszerelések

Ligetszépe olaj 200 ml

3520 Ft

Ligetszépe olaj 500 ml

8424 Ft

Ligetszépe olaj 1000 ml

16820 Ft

Ligetszépe olaj 100 ml

1830 Ft

A hidegen sajtolt olajok közé tartozó ligetszépe olaj figyelemre méltó zsírsav profillal rendelkezik. A telítetlen zsírsavak közül kimagasló linolsav, és gamma-linolénsav tartalma. E két zsírsav olyan érdekes tulajdonsággal rendelkezik, hogy a szervezetben hormonra hajazó anyagokká képesek átalakulni, ezzel elősegítve például a gyulladások csökkentését. Különösen javasolt ízületi fájdalmak, és menstruációs görcsök enyhítésére, izomhúzódás, és diabéteszes neuropátia tüneteinek csökkentésére. Kevesen tudják, hogy a linolsav az esszenciális zsírsavak közé tartozik, ami annyit jelent, hogy szervezetünk működéséhez elengedhetetlenül szükséges, ám testünk képtelen az előállítására. A ligetszépe olaj közel 72%-a linolsav, így ez a készítmény a biológiailag aktív F vitamin leggazdagabb természetes forrásának tekinthető. Antioxidáns tartalma nem csak gátolja a szabadgyökök keletkezését, hanem a már meglévő elemeket is semlegesíti. A ligetszépe olaj széles körben használható, nem véletlen, hogy a szépségipar is rendszeresen alkalmazza, mint ránctalanító, revitalizáló, hidratáló összetevőt. A száraz, érzékeny bőrre mi is bátran használhatjuk, de még az ekcémás tünetekkel küszködők számára is enyhülést jelenthet. A ligetszépe olaj antibakteriális tulajdonsága miatt kiváló sebek, vágások, horzsolások kezelésében, valamint súlyos lefolyású, fertőző betegségek esetén gyorsíthatja a rehabilitációt.

A hidegen sajtolt olajokhoz hasonlóan a ligetszépe olaj is páratlan társa lehet salátáknak, zöldséges, vegetáriánus fogásoknak, de a kísérletező kedvű konyhatündérek levesek, főzelékek, vagy akár köretek megbolondítására is használhatják.

Bontatlanul akár 15-18 hónapig is tárolhatjuk, ám felbontva 3-4 hónapon belül érdemes felhasználni, hogy a hidegen sajtolt olajban található értékes alkotóelemek ne veszítsenek minőségükből.

Minden jog fenntartva!