Naturadr

Rendelhet telefonon, vagy üzenetben ide kattintva! 06-30-452-7803

Fűszerkömény olaj 100 ml

További kiszerelések

Fűszerkömény olaj 200 ml

1173 Ft

Fűszerkömény olaj 500 ml

2557 Ft

Fűszerkömény olaj 1000 ml

5085 Ft

Fűszerkömény olaj 100 ml

657 Ft

A fűszerkömény olaj eredményesen elegyíti a kömény, és a hidegen sajtolt olajok pozitív élettani hatásait. Az ernyősvirágzatúak rendjébe, és a zellerfélék családjába tartozó Carum carvi a legnépszerűbb fűszernövények közé tartozik, történelme is jól példázza kedveltségét, hiszen már a Bibliában említik kiváló jellemvonásai miatt. A fűszerkömény olaj hatóanyaga a carvon, mely elfogyasztása esetén számos területen pozitívan befolyásolja szervezetünk működését. A carvon legfontosabb tulajdonsága, hogy elősegíti a gyomornedv-elválasztást, ennek köszönhetően képes enyhíteni a nehéz emésztést kísérő fájdalmakat, görcsöket. Az emésztőszervrendszerre gyakorolt kíméletes gyógyhatása miatt a szélhajtó teák kedvelt hozzávalója, és gyógy készítmények összetevője. A fűszerkömény olaj antibakteriális szerepe kiemelkedő, fertőtleníti a beleket, miközben érvényesül baktérium, és gombaölő tulajdonsága. A hidegen sajtolt olajok minden pozitív jegyét magában hordozza, a fent felsoroltak mellett. Magas telítetlen zsírsav koncentrátuma miatt a szív- és érrendszer nagy barátja. Mérsékli a rossz koleszterin szintet, meggátolja a lerakódások képződését az érfalon, ráadásul a magas vérnyomás csökkentésében is közreműködik.

A fűszerkömény olajat jellegzetes, karakteres, erőteljes íze miatt más fűszerekkel nem érdemes összekeverni, önmagában viszont kitűnő választás húsételek pácaként, levesek, főzelékek ízesítőjeként, vagy éppen a vegetáriánus fogások extra ízhatásaként. Néhány csepp is elegendő belőle a tökéletes ízharmónia eléréséhez.

Bontatlanul akár 15-18 hónapig is tárolhatjuk, ám felbontva 3-4 hónapon belül érdemes felhasználni, hogy a hidegen sajtolt olajban található értékes alkotóelemek ne veszítsenek minőségükből.

Minden jog fenntartva!