Naturadr

Rendelhet telefonon, vagy üzenetben ide kattintva! 06-30-452-7803

Feketebors olaj 100 ml

További kiszerelések

Feketebors olaj 200 ml

1173 Ft

Feketebors olaj 500 ml

2557 Ft

Feketebors olaj 1000 ml

5085 Ft

Feketebors olaj 100 ml

657 Ft

A feketebors olaj jellegzetes, karakteres illatáról, és csípős ízéről ismert. A hidegen sajtolt olajok összes pozitív tulajdonsága megtalálható benne, azaz telítetlen zsírsav profiljának köszönhetően óvja egészségünket, támogatja a szív- és érrendszer működését a rossz koleszterin szint csökkentésével, a plakk-képződés megakadályozásával. A feketebors olaj pozitívan befolyásolja az emésztőszervrendszer tevékenységét, élénkítő hatása sem ismeretlen. Kálium tartalmának hála vizelet- és szélhajtó tulajdonsággal rendelkezik. Ízületi gyulladások kezelésében is eredménnyel használják. A legújabb kutatások alapján úgy tűnik, hogy a feketebors olaj hozzájárulhat a bőr, fehér foltokkal járó, pigmenthiányos állapotának javításához. A feketebors olaj az étvágytalanság elűzésében is főszerepet vállal, de nagyobb mennyiségben irritálhatja a bélbolyhainkat, így alkalmazásával csínján kell bánnunk. A megfelelő mennyiség eltalálása esetén, azonban serkenti az emésztőrendszer működését, normalizálja a renyhe bélmozgást, segíti eltávolítani a belekben felszabaduló gázokat, s megakadályozza a további szelek képződését, enyhe hashajtó hatású, emellett mérsékli a belek görcsös állapotát, a hányingert, megszűnteti az étvágytalanságot. Mivel a feketebors olaj javítja a vérkeringést, ezért a reumatikus panaszok gyógyítójának is tartják. Antibakteriális hatásának köszönhetően fertőtleníti a szervezetet, növelve ezzel immunrendszerünk ellenálló képességét.

A hidegen sajtolt olajok kulináris élvezeteket nyújtanak, ez alól a feketebors olaj sem kivétel. A kész ételekbe keverve, salátákhoz, főzelékekhez, levesekhez adagolva igazán pikáns fogásokat alkothatunk.

Bontatlanul akár 15-18 hónapig is tárolhatjuk, ám felbontva 3-4 hónapon belül érdemes felhasználni, hogy a hidegen sajtolt olajban található értékes alkotóelemek ne veszítsenek minőségükből.

Minden jog fenntartva!