Naturadr

Rendelhet telefonon, vagy üzenetben ide kattintva! 06-30-452-7803

Bio sárgabarackmag olaj 100 ml

További kiszerelések

Bio sárgabarackmag olaj 250 ml

7150 Ft

Bio sárgabarackmag olaj 500 ml

13160 Ft

Bio sárgabarackmag olaj 100 ml

3560 Ft

A sárgabarackmag olajat pillanatok alatt felismerhetjük mélysárga színéről, karakteres, domináns marcipánra, amarettora hasonlító illatáról, és diós ízéről. A csontok, és szövetek újjáépítésében fontos szerepet tölt be, így minden korosztály számára egyaránt javasolható a fogyasztása. A sárgabarackmag olaj gazdag A, B12, C vitamin, béta-karotin, kalcium, kálium, foszfor forrás. A hidegen sajtolt olajok telítetlen zsírsav tartalma is kiemelkedő, mely bizonyítottan támogatja a szív- és érrendszer optimális működését, több fronton is. Egyrészt a rossz koleszterin szint csökkentésével, másrészt a plakk-képződés megszűntetésével. A sárgabarackmag olaj híres B17 forrás. A kutatók állítása szerint azok a törzsek, melyek rendszeresen fogyasztanak sárgabarackmagot, illetve belőle kinyert olajat ellenállókká válnak a rákos megbetegedésekkel szemben. Ez hatalmas felfedezés, mely tanúsága szerint a B17 vitamin megakadályozza a sejtek elrákosodását. Ehhez, azonban megfelelő mennyiség bevitele szükséges. A szépségápolás területén is nagy befolyással rendelkezik a sárgabarackmag olaj, hidratáló krémek, tusfürdők, és egyéb haj, bőrregeneráló szerek alkotóelemeként.

Egy csipetnyi marcipán-aroma, némi amaretto jelleg, és diós beütés, ezek a ízjegyek teszik igazán extra gasztronómiai kincsé a sárgabarackmag olajat. Gyümölcsök, sajtok bevonataként, köretek kiegészítőjeként is megállja a helyét, de a saláták, zöldségek, vagy éppen egzotikus fogások elmaradhatatlan kelléke lehet. A nassolók kulináris élvezetét is nagymértékben megnövelheti néhány csepp ebből az értékes hidegen sajtolt olajból.

Bontatlanul akár 15-18 hónapig is tárolhatjuk, ám felbontva 3-4 hónapon belül érdemes felhasználni, hogy a hidegen sajtolt olajban található értékes alkotóelemek ne veszítsenek minőségükből.

Minden jog fenntartva!