Naturadr

Rendelhet telefonon, vagy üzenetben ide kattintva! 06-30-452-7803

Szőlőmagolaj 100 ml

További kiszerelések

Szőlőmagolaj 250 ml

5750 Ft

Szőlőmagolaj 500 ml

10420 Ft

Szőlőmagolaj 100 ml

2980 Ft

A hidegen sajtolt szőlőmagolaj nagy becsben tartott táplálék, mely zöldes-arany színéről, jellegzetes, semmivel össze nem téveszthető szőlő illatáról, és kellemes, bársonyos ízéről ismert. Értékét az a tény is növeli, hogy 200 kg nyers szőlőtörkölyből nyerhető kb. 15 kg tiszta szőlőmago, melyből végül, mindössze 1 liter szőlőmagolaj készíthető. A szőlőmagolaj zsírsav profilja figyelemre méltó: telített zsírsavakat 10%-ban, egyszeresen telítetlen zsírsavakat 19%-ban, míg többszörösen telítetlen zsírsavakat 71%-ban tartalmaz. A szőlőmagolaj rendkívül gazdag antioxidánsokban, és bioflavonoidokban, melyek bizonyítottan nagy szerepet vállalnak a rákos betegségek megelőzésében, és az azok elleni küzdelemben. A hidegen sajtolt szőlőmagolaj E vitamin forrás is, ami miatt sokan alkalmazzák bőrük hidratálására, regenerálására. A hajas fejbőr ápolásában is kiemelkedő, ráadásul a hölgyek rendszeresen alkalmazzák úgy, mint a ráncok természetes eltűntetőjét. A szépségápolás mellett hangsúlyos a szív- és érrendszerre gyakorolt számtalan pozitív hatása. Az antioxidánsok, és a zsírsavak együttes erővel támogatják az érrendszert, biztosítják a vér akadálytalan áramlását, és megszüntetik a plakk-képződést az érfalakon. A legújabb kutatások bebizonyították, hogy a hidegen sajtolt szőlőmagolaj rendszeres fogyasztása jótékonyan befolyásolja a vérnyomást, és a koleszterin szintet.

A zöldleveles saláták királyi öntete a hidegen sajtolt szőlőmagolaj, de kitűnően társítható gyümölcsökhöz, hangsúlyozva harmonizálását az almával; sajtokkal különösen a kecskesajtokkal, illetve vegetáriánus fogások, krémlevesek, szószok, és mártások készítésére is alkalmas.

Bontatlanul akár 15-18 hónapig is tárolhatjuk, ám felbontva 3-4 hónapon belül érdemes felhasználni, hogy a hidegen sajtolt olajban található értékes alkotóelemek ne veszítsenek minőségükből.

Minden jog fenntartva!