Naturadr

Rendelhet telefonon, vagy üzenetben ide kattintva! 06-30-452-7803

Bio szezámmagolaj 100 ml

További kiszerelések

Bio szezámmagolaj 250 ml

3290 Ft

Bio szezámmagolaj 500 ml

5610 Ft

Bio szezámmagolaj 100 ml

1960 Ft

A szezámmag olaj világossárga színéről, jellegzetes, karakteres szezám illatáról, és friss aromájáról messziről felismerhető. Érdekes, hogy népszerűségét a kelet-ázsiai konyha elterjedésének köszönheti. A hieroglifák egyértelműen arról tanúskodnak, hogy Egyiptomban, Asszíriában, és Rómában nagy becsben tartották a szezámmag olajat, mert gyógyerőt adó, férfiasságot fokozó hatást tulajdonítottak neki. A hidegen sajtolt olajok értékét a telítetlen zsírsavak adják, melyek egész szervrendszerünkre pozitívan hatnak. Manapság már a kutatók is egyértelműen bizonyították, hogy nem minden zsír kerülendő, sőt. Az értékes zsírokon kívül a szezámmag olaj tartalmaz A, B1, B2, E vitamint. Kalciumban különös mértékben bővelkedik, de további ásványi anyagokkal (vas, foszfor, magnézium, kálium) is büszkélkedhet. Lecitin, és szezamin forrás is egyben, mely anyagok megakadályozzák a plakk képződést az érfalakon. A szezámmag olaj aminosav profilja mellett sem érdemes elmenni szó nélkül, nem véletlen, hogy a testépítők a hidegen sajtolt olajok közül ezt is gyakran alkalmazzák. Mivel energiatartalma sem csekély, így roboráló hatása is kiemelkedő. Fogyasztásával megelőzhető a csontritkulás (magas kalcium tartalmának köszönhetően), de optimalizálhatók az emésztési folyamatok, ahogy a bőr regenerálódása is beindítható.

A szezámmag olaj ízjegyei tökéletesen érvényesülnek húsok, halak, zöldségek sütése során. Alkalmazása közben egyedül arra kell nagy figyelmet szentelnünk, hogy hevítésekor a lobbanáspontot ne érjük el. Közepes lángon bátran használhatjuk. Természetesen, mint a hidegen sajtolt olajok mindegyike, salátákhoz, dresszingként is kiváló választás.

Bontatlanul akár 15-18 hónapig is tárolhatjuk, ám felbontva 3-4 hónapon belül érdemes felhasználni, hogy a hidegen sajtolt olajban található értékes alkotóelemek ne veszítsenek minőségükből.

Minden jog fenntartva!