Naturadr

Rendelhet telefonon, vagy üzenetben ide kattintva! 06-30-452-7803

Bio camelinaolaj 100ml

További kiszerelések

Bio camelinaolaj 250ml

3250 Ft

Bio camelinaolaj 100ml

1960 Ft

A bio camelinaolaj hazánkban magvas gomborka vagy sárgarepce olaj néven is megtalálható, mivel 100% természetes olajról beszélünk, így magas minőség jellemzi, a hidegen sajtolt olajok között előkelő helyet foglal el, mindez köszönhető a magas omega 3 és omega 6 zsírsavtartalma miatt, de fő alkotóelemei közé tartozik az alfa-linolénsav és a linolsav is, emellett gazdag antioxidánsokban.

A hidegen sajtolt olajokra jellemző módon a magvas gomborka olaj 50%-ban többszörösen telítetlen.

A telt, sárga színű olaj több szinten hat pozitívan egészségünkre, nem utolsó sorban bőrön használva kiváló természetes kozmetikum.

Bőrre, hajra, körömre kifejezetten jótékony hatással van, magas E-vitamin tartalma miatt, a megtisztított bőrre könnyen felvihető, hamar felszívódik, vagy pakolásként alkalmazhatjuk hajunkon.

Omega 3 zsírsavat 45%-ban tartalmaz, mint tudjuk, ez a zsírsav nagyban támogatja a szív –és érrendszer egészségét, de fogyasztása megelőzheti a magas koleszterin, vérnyomás megjelenését, valamint a vérrögképződés kockázatát is csökkenthetjük a bio camelinaolaj fogyasztásával. Ehhez elegendő napi 2-3 teáskanálnyi hidegen sajtolt bio camelinaolajat a kész ételhez fogyasztani.

A camelinaolaj kulináris értéke is vitathatatlan, mert kiválóan harmonizál burgonya alapú készítményekhez, túrókhoz, párolt és nyers zöldségekhez, de levesek és szószok ízesítésére is használhatjuk, ha valami különlegeset szeretnénk alkotni a konyhánkban. Ezen túl vegetáriánus ételekhez, saláták készítéséhez is ideális hidegen sajtolt olaj.

Bontatlanul akár 15-18 hónapig is tárolhatjuk, ám felbontva 3-4 hónapon belül érdemes felhasználni, hogy a hidegen sajtolt olajban található értékes alkotóelemek ne veszítsenek minőségükből.

Minden jog fenntartva!