Naturadr

Rendelhet telefonon, vagy üzenetben ide kattintva! 06-30-452-7803

Pisztácia olaj 100 ml

További kiszerelések

Pisztácia olaj 250 ml

12060 Ft

Pisztácia olaj 100 ml

5570 Ft

A pisztácia olaj arany-zöld színével, magával ragadó, sokak által kedvelt illatával, és enyhén toastolt íz világával mindenkit levesz a lábáról. A hidegen sajtolt olaj kimeríthetetlen forrása az egyszeresen telítetlen, omega-3, omega-6 zsírsavaknak. Az érfalakra rakódó plakkok kialakulásában a vérben található ldl koleszterin felelős, ennek koncentrációját képes csökkenteni a pisztácia olaj, sőt a hdl, azaz „jó” koleszterin szintjének növekedéséhez is hozzájárul. Ezzel tudja megelőzni az érelmeszesedést, valamint kimagasló mértékben támogatja a szív- és érrendszer ideális működését. Szervezetünk vas, cink, kálium, magnézium, kalcium szükségletét egyszerűen, és gyorsan fedezhetjük rendszeres fogyasztásával. A benne található E vitamin, amely zsírban oldódásához is tökéletes terepet biztosít a hidegen sajtolt olaj, nagymértékben hozzájárul bőrünk kicsattanó egészségéhez, de a nyálkahártyánk ellenállóságát, és az immunrendszerünk hatékonyságát is stimulálja. Az esszenciális zsírsavak érvédő hatásuk mellett pozitívan befolyásolják ízületeink állapotát. Ráadásul a pisztácia olaj B vitamin tartalma elősegíti, hogy idegrendszerünk a megterhelések ellenére is kifogástalanul üzemeljen. Antioxidáns tartalma esélyt sem ad, a rák kialakulásáért felelős, káros szabad gyökök elterjedésére, hiszen megakadályozza a sejtek oxidációját.

A pisztácia olaj tökéletes sütemények, desszertek elkészítéséhez. Ám alkalmazása nem merül ki az édes tészták kiegészítésében. Pazarul harmonizál zöldleveles salátákkal, nyers, párolt zöldségekkel, lágy, fűszeres sajtokkal, friss gyümölcsökkel, de kitűnő dresszing alapnak is szolgál.

Bontatlanul akár 15-18 hónapig is tárolhatjuk, ám felbontva 3-4 hónapon belül érdemes felhasználni, hogy a hidegen sajtolt olajban található értékes alkotóelemek ne veszítsenek minőségükből.

Minden jog fenntartva!