Naturadr

Rendelhet telefonon, vagy üzenetben ide kattintva! 06-30-452-7803

Extra szűz olívaolaj 100 ml

További kiszerelések

Extra szűz olívaolaj 250 ml

2340 Ft

Extra szűz olívaolaj 500 ml

3810 Ft

Extra szűz olívaolaj 100 ml

1580 Ft

Az olajbogyóból hidegen sajtolással előállított, 100%-os tisztaságú extra szűz olivaolaj nem tartalmaz semmilyen adalék- és színező anyagot, vagy vegyszert. Néhány esztendővel ezelőtt a hidegen sajtolt olaj alkalmazása hazánkban gyermekcipőben járt csupán, ez az elszomorító trend, azonban határozottan változni látszik. Egyre többen döbbennek rá arra, hogy mennyi pozitív hatással is jár egészségükre nézve, ha rendszeresen fogyasztanak extra szűz olivaolajat. A hidegen sajtolt olaj prevenciós céllal, rendszeres fogyasztásra javasolható. Az extra szűz olivaolaj csökkenti az érelmeszesedés kialakulásának esélyét, mérsékli a vér rossz koleszterin szintjét, emellett pozitívan támogatja a szív- és érrendszer optimális működését. Nem csak a koleszterin szint emelkedését gátolja meg, de a zsírok lerakódását is a vérben, ami a hosszú, szívpanaszoktól mentes élet titkának is nevezhető. A sejtek oxidációjának megakadályozásával megelőzi a rákos betegségek kialakulását, mindezt a hidegen sajtolt olaj antioxidáns tartalmának köszönheti. Az extra szűz olivaolaj képes elhárítani a trombózisok, vérrögök kialakulását, de a magas vérnyomás csökkentésében is kitűnő eredményeket érhetünk el vele. A hidegen sajtolási eljárásnak, és az extra szűz kivitelnek köszönhetően az olajbogyók minden pozitív tulajdonsága egy, az egyben érvényesül, a belőlük préselt olajban.

Az extra szűz olivaolaj sokoldalúan használható a gasztronómiában. Alacsony hőmérsékleten tökéletes sütéshez, főzéshez, de kiválóan társítható salátákhoz, zöldségekhez, vegán, és vegetáriánus ételekhez, de akár húsokhoz is.

Bontatlanul akár 15-18 hónapig is tárolhatjuk, ám felbontva 3-4 hónapon belül érdemes felhasználni, hogy a hidegen sajtolt olajban található értékes alkotóelemek ne veszítsenek minőségükből.

Minden jog fenntartva!