Naturadr

Rendelhet telefonon, vagy üzenetben ide kattintva! 06-30-452-7803

Napraforgó olaj 100 ml

További kiszerelések

Napraforgó olaj 250 ml

2270 Ft

Napraforgó olaj 500 ml

3650 Ft

Napraforgó olaj 100 ml

1540 Ft

A hidegen sajtolt napraforgó olaj jellegzetes aranysárga színével, jóleső aromájával, valamint friss ízével sokak háztartásának kedvenc kelléke. A gasztronómia, és a kozmetikai éra is előszeretettel alkalmazza a napraforgó olajt, számos jótékony hatása miatt. Tökéletes egyensúlyban találhatók benne egyszeresen, illetve többszörösen telítetlen zsírsavak, ezért a rossz koleszterin szint csökkentésében főszerepet játszik, de esszenciális zsírsav tartalma óvja a szív- és érrendszer, a kapillárisok, hajszálerek optimális működését. A hidegen sajtolt napraforgó olaj vitaminokban gazdag, közülük is kiemelkedő az E vitamin tartalma, mely hozzájárul antioxidáns jellegéhez. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy hatékonyan képes felvenni a harcot a rák kialakulásáért felelős, hírhedt szabad gyökökkel szemben. A napraforgó olaj kiválóan alkalmazható ízületi gyulladások megelőzésére. A hidegen sajtolt napraforgó olaj proteinforrás is egyben, amellett, hogy kiemelkedő zsírsav profillal büszkélkedhet, ez pedig prioritást élvez, hiszen a sejtek, szövetek felépítéséhez, ideális működéséhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű protein bevitele. Rendszeres fogyasztásával cinkkel is gazdagíthatjuk szervezetünket, mely a gyors sebgyógyulásért, az ellenálló immunrendszerért, és a javuló szaglásért, ízlelésért is felelős. Alkalmazásával a fertőzések kockázata mérsékelhető.

A napraforgó olaj egyedülálló módon alkalmas főzéshez, sütéshez. Húsok, halak, zöldségek a segítségével egészséges formában süthetők meg. Jól harmonizál ezen kívül nyers, párolt, sült zöldségekkel, leveles salátákkal, és vegetáriánus fogásokkal.

Bontatlanul akár 15-18 hónapig is tárolhatjuk, ám felbontva 3-4 hónapon belül érdemes felhasználni, hogy a hidegen sajtolt olajban található értékes alkotóelemek ne veszítsenek minőségükből.

Minden jog fenntartva!