Naturadr

Rendelhet telefonon, vagy üzenetben ide kattintva! 06-30-452-7803

Bio mandulaolaj 100 ml

További kiszerelések

Bio mandulaolaj 250 ml

8770 Ft

Bio mandulaolaj 100 ml

4210 Ft

Leheletnyi marcipán íz, és lágy illat, e kettő balzsamos tulajdonság ötvözetéből született meg a bio mandulaolaj. Főszerepet vállal a bőr, és a haj regenerációjában, ápolásában, de gasztronómiai értékei mellett sem érdemes elmennünk szó nélkül. A mandulaolaj ásványi anyagokban, vitaminokban, nyomelemekben gazdag. Kiemelkedő rost, és egyszeresen telített zsírsav tartalma, melyek hozzájárulnak az egészséges szív- és érrendszer működéséhez. Rendszeres fogyasztása csökkentheti az ldl, azaz a köznyelvben „rossz”-nak bélyegzett koleszterin szintjét. Emellett orvosi kutatások bebizonyították, hogy alkalmazásával a vér hdl, azaz „jó” koleszterin szintje emelkedik. A fent említett rostok is főszerepet játszanak egészségünk megőrzésének szempontjából. Méregtelenítő hatásuk kiemelkedő, hiszen segítik áthaladni a táplálékot az emésztőrendszeren, ezzel egyetemben meg is tisztítják a beleket, ezzel kivédve számos kellemetlenséget. A mandulaolaj optimalizálja az étkezés után tapasztalható inzulin kiugrás mértékét, ezzel támogatja szervezetünk ideális anyagcseréjét, és megelőzi a cukorbetegség kialakulását. A hidegen sajtolt olaj gazdag mangán, riboflavin, és réz forrás, melyek egytől-egyig elengedhetetlenek szervezetünk gördülékeny üzemeléséhez. A mandulaolaj kiváló minőségű energiát biztosít, így fogyasztása mindenképpen hasznos, akár diéta idején is. Az egészséges zsírok beépítésével, és a szénhidrátok csökkentésével harmonikus, egészséges étrendet alkothatunk.

A mandulaolajból kitűnő dresszing készíthető, de tökéletes választás lágy sajtokhoz, leveles salátákhoz, nyers, párolt, vagy sült zöldségekhez.

Bontatlanul akár 15-18 hónapig is tárolhatjuk, ám felbontva 3-4 hónapon belül érdemes felhasználni, hogy a hidegen sajtolt olajban található értékes alkotóelemek ne veszítsenek minőségükből.

Minden jog fenntartva!