Naturadr

Rendelhet telefonon, vagy üzenetben ide kattintva! 06-30-452-7803

Bio lenmagolaj 100 ml

További kiszerelések

Bio lenmagolaj 250 ml

2790 Ft

Bio lenmagolaj 500 ml

4690 Ft

Bio lenmagolaj 100 ml

1780 Ft

A napsárga színű bio lenmagolaj jellegzetes aromájával, finom ízével kihagyhatatlan összetevője lehet otthoni patikánknak. A hidegen sajtolt lenmagolaj számos ásványi anyagot, vitamint, és nyomelemet tartalmaz, melyek egytől-egyig egészségünk megőrzésében játszanak főszerepet.

A lenmagot nem véletlenül nevezik, még az orvostudományban is a magok királynőjének. Napjainkban a legtisztább tápanyagforrásnak az esszenciális zsírsavak számítanak. Nem egy kutatás vizsgálta, hogy mi történik azokkal a sejtekkel, melyek lenmagolajjal telítettek. A közönséges zsírral telített sejtekkel szemben, azokat melyeket hidegen sajtolt lenmagolajjal tápláltak sokkal ellenállóbbak, s sebezhetetlenebbek lettek. A bio lenmagolaj nem hagyja lerakódni a káros zsírokat, ezzel védi a kapillárisokat. Mivel a porcok működését is nagymértékben megkönnyíti, ezért a degeneratív betegségek kialakulását csökkenti. A hörghurutban, vagy más légúti panaszban szenvedők számára is enyhülést hozhat a hidegen sajtolt lenmagolaj fogyasztása, hiszen mérsékli az adott területen keletkezett gyulladást, a görcsös összehúzódásokat pedig hatékonyan enyhíti. Ezen kívül ismeretes még a májra kifejtett pozitív hatása, amin keresztül a bőr egészsége is garantálható, hiszen ha a máj telítődik a méreganyagokkal, akkor testünk a bőrünkön keresztül próbálja megoldani a méregtelenítést. Legtöbbször ez ártatlannak tűnő pattanás, vagy ekcéma formájában jelentkezik. Amennyiben a májat sikerül tehermentesíteni, úgy a bőrbántalmak is megszűnhetnek.

A hidegen sajtolt lenmagolaj kiválóan harmonizál a túróval, valamint a burgonyával, de kitűnő választás nyers, vagy párolt zöldségekhez, salátákhoz, vegetáriánus fogásokhoz.

Bontatlanul akár 15-18 hónapig is tárolhatjuk, ám felbontva 3-4 hónapon belül érdemes felhasználni, hogy a hidegen sajtolt olajban található értékes alkotóelemek ne veszítsenek minőségükből.

Minden jog fenntartva!