Naturadr

Rendelhet telefonon, vagy üzenetben ide kattintva! 06-30-452-7803

Bio kendermagolaj 100 ml

További kiszerelések

Bio kendermagolaj 250 ml

4590 Ft

Bio kendermagolaj 500 ml

8150 Ft

Bio kendermagolaj 100 ml

2500 Ft

A bio kendermagolaj mélyzöld színéről, friss fű illatáról, és ízéről híres. Mivel hidegen sajtolt olaj, így előállítása során nem érintkezik semmilyen vegyszerrel, vagy adalékanyaggal. Szűretlen tisztasága garantálja azokat a jótékony hatásokat, melyeket az egészséges, telítetlen zsírsavakban gazdag olajok biztosítanak. A kendermagolaj omega-3 zsírsav tartalma kiemelkedő, mely segít leküzdeni a gyulladásokat, valamint csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. A koleszterin szint, és a magas vérnyomás is ideális mederbe kerülhet fogyasztásával. Mivel az omega-3 zsírsavak koncentrált mennyiségben vannak jelen az agyban, így a memória, és a megismerés folyamatát nagymértékben, pozitívan befolyásolják. A kendermagolaj kitűnő vegán fehérje forrás. Mivel az összes esszenciális zsírsavat magában foglalja, így ugyanolyan teljes értékű fehérje forrás, mint a csirke- és marhahús, tengeri hal, vagy épp a tojás.

Az ásványi anyagok területén is gazdag jellemzőkkel bír a kenderből előállított hidegen sajtolt olaj. Magnézium, foszfor, vas, és cink tartalma kimagasló. Előbbi kettő lényeges az egészséges csontok, és izmok működése szempontjából. A vas a sejtek oxigén felvevő képességét javítja, míg a cink hozzájárul az immunrendszerünk maximális egészségéhez. Napi három evőkanál bio kendermagolajjal 10 g fehérjéhez, jelentős mennyiségű omega-3 zsírsavhoz juthatunk hozzá, ráadásul ez a mennyiség fedezi a napi magnézium bevitelünk 50, foszforfogyasztásunk 25%-át.

Markáns ízvilága kiválóan illeszkedik a nyers, és párolt zöldségekhez, de tejtermékek mellé, szendvicskrémbe, müzlibe keverve, esetleg grill húsok pácolásához is alkalmas.

Bontatlanul akár 15-18 hónapig is tárolhatjuk, ám felbontva 3-4 hónapon belül érdemes felhasználni, hogy a hidegen sajtolt olajban található értékes alkotóelemek ne veszítsenek minőségükből.

Minden jog fenntartva!